چت جی پی تی

چت جی پی تی (ChatGPT): هر چیزی که لازمه بدونید

من این مجموعه را به آموزش چت جی پی تی (ChatGPT) اختصاص داده‌ام و قصد دارم در تعدادی پست این تکنولوژی را به صورت رایگان، عمومی و تخصصی به شما عزیزان آموزش دهم. با من همراه باشید:

این پست به صورت ماهانه بروز میشه و مطالب جدیدی بهش اضافه میشه.

چت جی پی تی چیه؟

چت جی پی تی یک هوش مصنوعی محصول شرکت Open AI هست که تقریبا می‌تونه هر سوالی ازش بپرسید را جواب بده، البته منظورم این نیست که می‌تونه سوال‌های شخصی شما را هم جواب بده، برای همین گفتم تقریبا هر سوالی! مثلا نمی‌تونه به شما بگه که آیندتون چجوری میشه یا دلار بالا میره یا پایین یا چطوری داخل ایران پولدار بشم و… . شما می‌تونید از این هوش مصنوعی در زمینه‌های زیادی مثل یادگیری زبان، برنامه‌نویسی، تولید تصویر، آنالیز دیتا، تحقیق، تولید محتوا و هزارتا کار دیگه استفاده کنید، عین یک دستیار همه فن حریف بهتون کمک می‌کنه.

چرا باید با چت جی پی تی آشنا بشیم؟

حدودا از پاییز 1401 بود که چت جی پی تی مطرح شد و از اون به بعد همه چیز با سرعت باورنکردنی تغییر کرد! الان خیلی از افرادی که تولید محتوا می‌کنند دیگه نیاز نیست برای یک محتوا ساعت‌ها در گوگل سرچ کنند، همینطور برای اصلاح گرامری، بهبود و حتی ترجمه یک متن، دیگه نیاز نیست از ابزار‌های غیرقابل اعتماد مثل Google Translate استفاده کنیم، طراحان گرافیک دیگه مثل قبل نیاز نیست برای تهیه یک پوستر کلی وقت و هزینه کنند و… . اینجور که پیداست دنیا داره عوض میشه و ما هم باید رویکردمون نسبت به خیلی از چیزها را عوض کنیم، در غیر اینصورت در این زمینه هم عقب می‌مونیم. چت جی پی تی یکی از همون چیزایی هست که داره دنیا را عوض می‌کنه!

آیا چت جی پی تی رایگانه؟

چت جی پی تی دو تا نسخه داره، ChatGPT3.5 و ChatGPT4. استفاده از ChatGPT3.5 رایگانه. در ادامه توضیح میدم چطور از این نسخه استفاده کنید. درسته که این نسخه رایگانه ولی بشدت کارتون را راه می‌اندازه و در 90 درصد مواقع اصلا نیازی به خرید نسخه غیر رایگان ندارید، البته نسخه غیر رایگان هم امکانات خیلی خوبی مثل تولید تصاویر، تحلیل دیتا، ساخت ChatGPT با دانش خودتون و… بهتون میده. در زمانی که من این پست را می‌نویسم، یعنی دی ماه 1402، برای نسخه غیر رایگان ChatGPT باید ماهیانه 20 دلار هزینه کنید.

شروع کار با چت جی پی تی

اول فیلترشکنتون را روشن کنید و وارد این لینک بشید و روی دکمه Sign up کلیک کنید، در صفحه‌ای که باز میشه ایمیل خودتون را وارد کنید و در مرحله بعد یک پسورد برای اکانت خودتون قرار بدید و تمام.

ساخت اکانت در چت جی پی تی

بعد از اینکه اکانت خودتون را ایجاد کردید، باید ایمیل خودتون را تایید کنید، پس کافیه روی لینکی که از طرف Open AI (شرکت سازنده ChatGPT) براتون ایمیل شده، کلیک کنید.

برای افرادی مثل من که داخل ایران هستند و امکان پرداخت دلاری به صورت مستقیم ندارند، هنگام ساخت اکانت بهتره از گزینه Continue With Google استفاده نکنند، دلیلش هم اینه که با این گزینه اکانت Open AI با استفاده از جیمیل شما ساخته میشه و دیگه شما پسوردی وارد نمی‌کنید، تا اینجاش بد نیست ولی اگه زمانی خواستید اکانت خودتون را به +GPT ارتقا بدید، باید ایمیل و پسورد خودتون را به یک شرکت واسط بدید تا پرداخت را براتون انجام بده و اونجاست که پسوردی ندارید که بهشون بدید (تا این لحظه که این پست را می‌نویسم، در Open AI امکان این نیست که اکانت‌هایی که مستقیم با جیمیل ساخته شده‌اند را براشون پسورد گذاشت).

اوایل شروع ChatGPT هنگام ثبت نام، Open AI از شما می‌خواست که شماره تماس خودتون را بهش بدید، شماره‌های ایرانی هم نمیشد که بهش بدیم چون اصلا با ایرانی‌ها رابطه خوبی نداره، برای همین مجبور بودیم از شماره مجازی یک کشور دیگه استفاده کنیم. در نتیجه از وبسایت‌های خرید شماره مجازی مثل نامبرلند استفاده می‌کردیم ولی آخرین بار که من برای ChatGPT اکانت ساختم دیگه شماره تماس ازم نخواست و فکر می‌کنم سیاستشون تغییر کرده. بهرحال اگه شماره تماس بین‌المللی ندارد و Open AI از شما شماره تماس خواست، یک شماره تماس مجازی مخصوص Open AI از یک وبسایت ارائه دهنده شماره مجازی بخرید و به Open AI بدید، Open AI یک کد به اون شماره پیامک می‌کنه و کد را از اون وبسایت که شماره را خریدید، کپی کنید و در قسمت مربوطه در سایت Open AI پیست کنید.

خب اگه مراحل را بدون اشکال طی کرده‌ باشید، الان صفحه پایین را می‌بینید:

فضای چت جی پی تی

چطور از چت جی پی تی استفاده کنیم؟

تصویر بالا را یکبار دیگه نگاه کنید، کافیه اون پایین، جایی که نوشته Message ChatGPT هر چیزی که دوست دارید را بنویسید تا اون بهتون جواب بده. بازم میگم که این هوش مصنوعی قادر به جواب دادن سوالات شخصی در مورد خودتون یا اشخاص دیگه نیست. یکی از کارهایی که ChatGPT خیلی می‌تونه بهتون در انجامش کمک کنه، تولید محتواست. مثلا فرض کنید من برای وبسایتم قراره محتوایی با مفهوم مزایا و معایب بازیافت بطری‌های پلاستیکی تولید کنم، کافیه دانش خودم در این رابطه را با دانش چت جی پی تی ترکیب کنم و محتوای خودم را ایجاد کنم. پس از ChatGPT درخواست می‌کنم که این محتوا را بهم بده:

تولید محتوا با ChatGPT

حواستون باشه که چت جی پی تی هم مثل هر نرم‌افزاری امکان اشتباه کردن داره و موارد حساس را حتما خودتون چک کنید.

مورد دیگه‌ای هم که بهتره رعایت کنید اینه صرفا از ChatGPT کپی پیست نکنید چون محتوایی که ایجاد می‌کنید، خیلی مصنوعی میشه، علی الخصوص اگه این محتوا فارسی نباشه! بهتره دانش و تجربه خودتون هم با این محتوا ترکیب کنید.

یکی دیگه از مواردی که خیلی چت جی پی تی کمکتون می‌کنه، در زمینه ترجمه هست! ترجمه‌ای که بهتون میده را حتما باید چکش کنید ولی در کل خیلی قابل اعتمادتر از Google Translate هست. مثلا:

ترجمه با ChatGPT

نقشه راه یادگیری چت جی پی تی

تا اینجا به صورت عمومی با ChatGPT آشنا شدیم، در آموزش‌های رایگانی که در ادامه براتون قرار دادم، می‌تونید حرفه‌ای و تخصصی‌تر از این تکنولوژی استفاده کنید:

این پست به صورت ماهانه بروز میشه و مطالب جدیدی بهش اضافه میشه.